Vesalius’ prospectie in Vlaanderen naar aanleiding van zijn 500ste verjaardag

Causerie

Ik kruip in de huid (en het kostuum) van Vesalius en vraag me in het eerste gedeelte af of mijn (dwz Vesalius’) naam hier nog bekend is en mijn groot anatomieboek nog gelezen en bekeken wordt. En of er hier standbeelden van mij zijn opgericht en/of straten naar mij zijn genoemd. En of er boeken werden geschreven over mij, websites ... Dit alles rijkelijk geïllustreerd met Powerpoint prentjes.

In een tweede deel geef ik wat uitleg over mijn magnum opus, de Fabrica. Aan bod komen het lijk, de tekenaar, de drukker, de versierde hoofdletters, en uiteraard de welbekende tekeningen. Daar zitten nogal wat verhalen en raadsels achter en daar geef ik tekst en uitleg over. Tenslotte spoel ik als drenkeling aan op het Griekse eiland Zakynthos en heb daar enkele toeristische tips voor de toehoorders.

De causerie, die ongeveer een uur duurt, is even informatief als ludiek. Nadien hebben de toehoorders een vrij goed beeld van Andreas Vesalius en zijn groot boek, de Fabrica.


Benodigdheden

Technisch gezien heb ik een groot scherm en beamer nodig. Als de zaal te groot is of er slechthorenden bij zitten, is een geluidsversterking nuttig. Liefst dan met headset of loopmicrofoon.

Boekingen

s lazy" width="800" height="1200" />

Top